söndag 8 februari 2015

En fyndig lördag i Amsterdam-noord

Första helgen varje månad hålls en stor loppis i Amsterdam-Noord. Passande nog var det alltså i helgen så i lördags vi tog färjan dit tillsammans med några nya kompisar för att kolla läget. Det var trevligt och vi lyckades fynda massa, även om alla var nära att förfrysa fingrarna efter att tag!

Marknaden är i IJ-hallen som är en gammal industribyggnad där det byggdes båtar i över ett århundrade. Företaget som ägde byggnaden gick i konkurs i mitten av 80-talet och övergav byggnaden.  


För att ta sig till Amsterdam-noord måste man åka färja från centralen. Väl där möttes vi av massa gamla industribyggnader och ännu mer graffiti. Här brukar det även hållas olika festivaler och event så vi kommer nog återvända fler gånger! 


Förutom jag, Linnea och Linnea följde också Sara från Danmark och Sydney från Usa med oss på utflykten. 


Loppis i IJ-hallen är enligt deras egna hemsida "den största och mest unika" loppisen i Europa. Vi strosade omkring i några timmar men hann inte se allt. Eftersom vi hade tagit sovmorgon kom vi dit ganska sent men tack vare det hade mycket av sakerna nedsatt pris och vi kunde fynda extra mycket! 


När marknaden stängde tog vi och alla andra färjan tillbaka till stan. 


I stan gick vi och åt middag på en mexikansk restaurang. Sedan åkte jag och Järkan hem för att ta det lugnt och se på film eftersom hon har varit sjuk. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar