onsdag 25 februari 2015

Nederländsk brunch och shopping

I måndags såg vi till att kliva upp i tid för att lämna Diemen tidigt. Klockan elva var vi i stan och passade på att äta en brunch på ett café som heter De Bakkerswinkel. Ett supermysigt ställe som vi utan tvekan kommer att besöka igen.




Jag och Linnea fegade ur och tog en fransk frukost, men Stina kände för en riktigt Nederländsk frukost. Hon kände att det var dags att prova, det vi berättat om att barn här ofta äter strössel på sina mackor, Hagelslag. Och jag och Linnea smakade såklart!

Man skulle kunna tänka sig att det är riktigt äckligt, att det inte är hälsosamt och att man definitivt inte borde äta det här till frukost. De två sistnämnda sakerna är sanna, men däremot är Hagelslag inte äckligt. Det var faktiskt riktigt gott! Men jag tror att det kan bero på att deras strössel inte är lika hårt och mer chockladaktigt än det vi är vana med hemma.



Efter att ha testat lite Nederländsk kultur gick vi till De Negen Straatjes (De nio gatorna) för att shoppa. Om du är sugen på lite second-hand är det stället du bör besöka när du kommer till Amsterdam.


/Järkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar